„Човек, като стои отстрани, си казва за Радев: „ще управлява дълго

...
„Човек, като стои отстрани, си казва за Радев: „ще управлява дълго
Коментари Харесай

Бонка Василева: Служебното правителство тръгва с тактика, все едно ще векува

„Човек, като стои в профил, си споделя за Радев: „ще ръководи дълго време със служебни правителства“, счита тя

С кого Демократична България ще се яви на изборите?

„Очакването на една огромна част от нашата общественост е да се явим дружно, да има един огромен политически индивид, който да махне ГЕРБ от първото място. По-важно е упованието, че Демократична България и „Продължаваме промяната“ би трябвало да дадат тази поръчка за общо ръководство сега“, съобщи Бонка Василева от „Демократична България“ в студиото на „Денят ON AIR“.

Тя не счита, че от „Продължаваме промяната“ се дърпат заради липса на подобие с Демократична България в огромна част от тематиките и гласоподавателите, а поради младостта на групировката и социологията, която  ги окрилява, че отначало ще получат резултата от предишните избори.

В момента в служебното държавно управление едно след друго са уволнения и назначения. Човек, като стои в профил, си споделя (за Радев, бел. ред.): „Този човек ще ръководи дълго време със служебни правителства“. Това е едно двуличие, тъй като той излиза и споделя: „Ние желаеме устойчиво ръководство, устойчиво болшинство, което да поеме държавата“. Ние в последна сметка сме парламентарна република, не президентска. Той се държи като министър-председател“, твърди гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според нея е доста елементарно да се ръководи със служебни държавни управления, които не носят политическа отговорност за огромните и значими решения за страната, които се взимат.

Аз виждам несъмнено една дълготрайна тактика, все едно ще векуват още 2-3 служебни държавни управления. С такава тактичност и с такава наклонност потегля това служебно държавно управление за разлика от предходните, които имаха доста по-различен подход“, съобщи гостът.

Тя разяснява и пазаруването на газ от „Газпром“ по настоящия контракт, като сподели, че дружеството от дълго време не е снабдител, а геополитическо оръжие на Русия и също така не е благонадежден снабдител. Според нея „Топлофикация София“ отдавна е във в действителност банкрут.

„Просто методът на мениджмънт на това сдружение постоянно опира до това, че чака една финансова инжекция от страната или от общината. Най-вероятно в този момент страната ще обезпечи тази финансова инжекция и хората няма да останат на студено. Тя е като една бездънна каца – каквото налееш, всичко си изчезва. Постоянно има едни големи средства, които би трябвало да бъдат финансирани. Това сдружение би трябвало да бъде реформирано„, уточни Василева.

Тя счита, че е значимо гръцката връзка да бъде приключена в точния момент преди отоплителния сезон, тъй като това ще даде глътка въздух на хората, ще запълни потребността от газ и той ще пристигна на по-различна цена.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР